Akustikproblemer?

Med mere end 40 års erfaring i akustik fra blandt andet Lydteknisk Institut og Teknologisk Institut ved jeg, hvad der skal til, for at opnå den gode lyd.

Jeg underviser og rådgiver i akustik i mange sammenhænge i ind- og udland, og  passioneret omkring akustikken i koncertsale, teatre, biografer og museer.

Har du brug for uvildig akustisk rådgivning, kan du kontakte mig her.

Hvem har udbytte af akustisk rådgivning? Ja, det har fx:

Kulturinstitutioner: Akustik rådgivning er afgørendel for den, der ønsker at bringe det bedste frem i musikken, filmen eller teaterforestillingen.

Kirker: Her kan jeg hjælpe menighedsrådet med fx valg af lydanlæg i akustisk vanskelige kirkerum. Læs artiklen ”God lyd i kirker – en akustisk udfordring”)

Offentlige rum: Akustisk rådgivning er med til at gøre banegårde, lufthavne, centre og andre offentlige rum behagelige at opholde sig i, mens de samtidig gør det muligt at høre vigtige meddelelser over højtaleranlægget.

Erhverv: Med uvildig rådgivning i akustik kan arbejdsgiver sikre et bedre arbejdsmiljø, specielt et kontormiljø, hvor der kræves fokus og koncentration.

Private: Uvildig akustisk rådgivning er til gavn for dig, der døjer med støj og dårlig taleforståelighed i dit hjem.
 

Uvildig akustisk rådgivning: Hvad vil det sige?


Det vil sige, at jeg er uafhængig af producenter af lydtekniske materialer samt fabrikanter og leverandører af højttalere og andet lydteknisk udstyr. Ret vigtigt, når du står i en valgsituation!

Jeg deler gerne mine erfaringer med dig og har ingen økonomiske interesser i at anbefale det ene lydforbedrende materiale eller udstyr frem for det andet.

 

Sådan foregår det


Efter et besøg og  en visuel inspektion og evt. måling af lokalerne får du min objektive vurdering samt designforslag til forbedring af akustikken.

Jeg anbefaler gerne løsninger og materialer baseret på min mangeårige erfaring. Herfra tager I selv hånd om ombygningen. Dog vejleder jeg gerne jeres håndværkere, så I opnår det bedste resultat.

Kontakt mig her.

 

Hvem er Jan Voetmann?


Jeg har en uddannelse som ingeniør og en baggrund som akustiker fra Delta, fra Lydteknisk Institut og fra Teknologisk Institut. I dag er jeg selvstændig rådgiver og har gjort det i over 10 år. 

 

Akustikløsninger i ind- og udland 


Opgaverne har ofte været inden for kulturbygninger i ind- og udland, hvor arkitekten eller ejeren typisk tager mig med på råd, når teatret, koncertsalen, biografen, museet eller spillestedet skal have forbedret akustikken. 

 

Akustik med fokus på æstetik 


”Usynlig” akustik er ét af mine specialer. Kunderne ønsker ikke kun en akustikløsning, der lyder godt – den skal også se godt ud. Med et indgående kendskab til materialer og stilarter kan jeg skabe akustiske løsninger, der smelter naturligt sammen medi rummets design. 

 

Initiativer til fremme af god lyd 


God lyd er afgørende for menneskers velbefindende. Derfor er jeg involveret i flere spændede netværk, fx: 

Danish Sound
Sammen med projektudviklings-specialisten Flemming Madsen var jeg i 2009 med til at igangsætte og facilitere det lydtekniske innovationsnetværk Danish Sound. Danish Sound er et netværk med bl.a. nogle af landets vigtigste aktører og nye start-ups inden for lyddesign, akustik, høreapparater og meget andet. Her samles viden og idéer, og nye teknologier opstår.

I 2016 modtog jeg sammen med Flemming Madsen Årets Lydpris for vores initiativ til etablering af  Dansk Lyd (Danish Sound).
 


House of Hearing
Jeg har i en årrække været med i House of Hearing, en frivillig, non-profit forening, der rådgiver mennesker med høreproblemer. 

Ud over disse initiativer, har jeg gennem undervist i akustik blandt andet på: 
  • Statens Scenekunstskole 
  • Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 
  • Filmskolen
Og har været tilknyttet Akustiklaboratoriet på DTU som gæsteforelæser.

 

Udgivelser 


2018: Rumakustik og lydopfattelse
af Jan Voetmann
1. udgave. Musikforlaget FOG

2011. Praktisk elektroakustik 
af Eddy Bøgh Brixen og Jan Voetmann 
3. udgave. Musikforlaget Fog 

2008. Akustik og lyd der bevæger 
af Eddy Bøgh Brixen og Jan Voetmann 
Lokale & Anlægsfonden 

1981. Højtalere – Byg selv 
af Jan Voetmann 
Munksgaard. 

Akustik og arkitektur: ved Teknologisk Instituts 75 års jubilæum 
af Jan Voetmann 
Årsskrift. Gutenberghus. 

Herudover har jeg udgivet en række artikler.

 
Kontakt mig
Du er altid velkommen til at kontakte mig på telefon
+45 20 12 50 09, eller via formularen herunder.
Name:
*
Phone:
*
E-mail:
*
Beskriv opgaven:
 
Referencer
Artikler
Om Voetmann
Kontakt mig her
Voetmann Akustik
Forhåbningsholms Allé 2
1904 Frederiksberg C
Telefon: +45 20 12 50 09
E-mail: jvoetmann@mail.dk
CVR: 57064455
Voetmann Akustik | Forhåbningsholms Allé 2 | 1904 Frederiksberg C | Tlf.: +45 20 12 50 09