Velkommen til Voetmann Akustik

 
Denne hjemmeside handler om vidensdeling om akustik.
Jeg kalder akustikken for den skjulte kunst, fordi den – hvis den gode akustik skal opnås - indeholder en udefinérbar kombination af viden og intuition. Akustikken kan ikke ses, men alligevel sanses den umiddelbart af os. Dette er interessant, fordi de fleste af vore sanseindtryk opfattes gennem synet.
 
Akustik har altid fascineret mig, måske fordi den har en indbygget dobbelthed i sig. Akustik handler nemlig både om fysik, dvs. lydbølger, lydtryk osv., som er målbare i den fysiske verden, OG om vores egen oplevelse af lyden, altså hvorledes lyden fremtræder for os, det vi kalder for perception. 

Det er derfor ikke nok, at de fysiske betingelser for akustikken er i orden, den skal også opleves som god, smuk, behagelig eller hvad dét nu er...

Altså:
 Akustik er fysik og perception 
 
Og i denne sammenhæng er perceptionen den vigtige faktor, altså hvordan lyder det endelige resultat for os, når vi sidder i koncertsalen, opholder os på arbejdspladsen eller derhjemme i opholdsstuen.
 
For at kunne frembringe god akustik fx i et teater, en koncertsal, et klasseværelse eller en opholdsstue, skal der være styr på både fysik og perception. Og slutmålet er selvfølgelig, at den oplevede akustik føles ”rigtig” for brugeren, for publikum, for eleverne eller for medarbejderne.
Læs mere om Jan Voetmann
Voetmann Akustik
Forhåbningsholms Allé 2
1904 Frederiksberg C
Telefon: +45 20 12 50 09
E-mail: jvoetmann@mail.dk
CVR: 57064455
Voetmann Akustik | Forhåbningsholms Allé 2 | 1904 Frederiksberg C | Tlf.: +45 20 12 50 09