Links


www.auditorio-alfredokraus.com
En af verdens smukkeste koncertsale - opkaldt efter tenoren Alfredo Kraus - ligger i Las Palmas på Gran Canaria. Den er skabt af Barcelona-arkitekten Oscar Tusquets. Jeg fik det held og den store fornøjelse at rette op på salens akustik, og den er hel god nu. Salen er senest forsynet med variabel rumakustik, så den også kan bruges til elektrisk forstærket musik, og Gran Canaria's filmfestival finder nu sted i Auditorio Alfredo Kraus.
 
www.mogensdahl.dk
En fin, ny kammermusiksal på Islands Brygge, København. Akustisk design i et herligt parløb mellem arkitekten Frank Maali og mig. Hør den!
 
www.musikverein.at
Stadig verdens bedste koncertsal (hvad det så vil sige). Beliggende i Wien og skabt af en dansk arkitekt omkring 1870, dvs 30 år før rumakustikken fandt sine fødder. En lykkelig kombination af græsk klassicisme, østrigsk gips og træ tilsat en overlæsset mellem-europæisk udsmykningsstil. Men den lyder!
 
www.arena.it
Arenaen i Verona. Verdens største undendørs operascene. Oplevelsen er absolut betagende. Desværre havde jeg ingen indflydelse på akustikken der.
 
www.sonoblok.com
Spaniens førende filmlydfacilitet. Beliggende i Barcelona. Jeg stod for det overordnede akustiske design af hele herligheden på en byggegrund, der fra starten var for lille.     
 
www.delta.dk/C1256EDD004E2071/0/9463F220DDC9EFD0C1256FF1003686F3
Det her ser skræmmende ud, men leder frem til EWALD, Exiting World of Acoustic Links atDELTA. Formentlig den største samling af links, der dækker alle aspekter af akustik. Skabt af min gamle kollega, Torben Holm Pedersen, DELTA (www.delta.dk)
 
www.lydteknologi.dk
Klik ind og bliv medlem (det er gratis) af Netværk for Dansk Lydteknologi, et nyt netværk, som har til huse på DTU, og som jeg var med til at starte i foråret 2009. Fuldt udrullet samler det al tilgængelig ekspertise i Danmark inden for lydteknologi. Formålet er bl.a. at koble folk med de gode ideer sammen med dem, som har kapaciteten til at sætte tingene i værk. Netværket finansieres af Forsknings- og Innovationsstyrelsen og er netop blevet forlænget.  Det løber nu til midten af 2014.
 
www.houseofhearing.dk
Hjemmesiden tilhører et frivilligt team, der samarbejder om hjælp til de hørehæmmede, der af den ene eller den anden grund er løbet sur i "systemet". Ca. en gang om måneden afholdes der Åbent Hus på Frederiksberg, hvor alle der søger uafhængig rådgivning om deres høreproblemer kan komme. Jeg har i en årrække med stor fornøjelse været en del af holdet, som bl.a. omfatter psykologer, audiologopæder, socialrådgiver og ikke mindst et antal engagerede mennesker, alle med et hørehandicap, der virkelig forstår, hvad det vil sige at leve med et sådant problem. Jeg bidrager i al beskedenhed med ekspertise om specielle akustiske krav til rum for hørehæmmede og om lav-frekvens tinnitus.
 
Voetmann Akustik | Forhåbningsholms Allé 2 | 1904 Frederiksberg C | Tlf.: +45 20 12 50 09