God akustik giver publikum den bedste lydoplevelse

Teatret, koncertsalen, spillestedet, biografen og museet har alle det til fælles, at publikum kommer for at få en god oplevelse. Det er synd, når støj, mudret lyd, dårlig taleforståelighed eller forvrængning spænder ben for den gode oplevelse.

Typiske problemer med dårlig akustik:

  • Det kan være svært at høre, hvad skuespillerne siger. Dårlig akustik giver dårlig taleforståelighed.
  • Klassisk kompositionsmusik mister de fine detaljer. De enkelte toner flyder sammen, balancen bliver skæv og lyden bliver mudret. Det gælder både kammermusik og symfonisk musik.
  • Rock og elektrisk forstærket musik iøvrigt lyder som støj. Bassen er øredøvende og sang forsvinder i lydkaos. Spillestedet giver ofte højtaleranlægget skylden for dårlig lyd, men det er jævnligt akustikken og ikke højtaleranlægget, der er problemet. Læs mere her (link til side om højtaleranlæg).
  • I biografen er lydeffekter og dialog tilbøjelig til at flyde sammen. Den gode  biograf skal være et neutralt afspilningsrum for filmlyden.
  • På museet dominerer en konstant mumlen ofte – et ekko fra de andre gæsters fodtrin og samtaler. Intimiteten mellem kunst og beskuer forsvinder eller forstyrres, og specielle ting som lydinstallationer konkurrerer på ulige vilkår.
Jeg har designet akustikken for talrige musikscener, teatre, biografer og museer i ind- og udland, blandt andet Statens Museum for Kunst, Århus Teater, Store VEGA, Mogens Dahl Koncertsal for kammermusik og Auditorio Alfredo Kraus, en klassisk koncertsal på Gran Canaria, samt over 200 THX-biografer i Spanien.
 
Ønsker du at høre mere om, hvordan jeg kan designe en bedre lydoplevelse, så ring eller skriv til mig
Kontakt mig
Du er altid velkommen til at kontakte mig på telefon
+45 20 12 50 09, eller via formularen herunder.
Name:
*
Phone:
*
E-mail:
*
Beskriv opgaven:
 
Referencer
Artikler
Om Voetmann
Kontakt mig her
Voetmann Akustik
Forhåbningsholms Allé 2
1904 Frederiksberg C
Telefon: +45 20 12 50 09
E-mail: jvoetmann@mail.dk
CVR: 57064455
Voetmann Akustik | Forhåbningsholms Allé 2 | 1904 Frederiksberg C | Tlf.: +45 20 12 50 09